Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Gembäck: Det mest bisarra jag har hört

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-06-09

Privatpersoner vill ha Kristi brud som servitris på bröllop

Krogar vill ha Daniel Linde som gästbartender. Privatpersoner har önskat Kristi brud som servitris på bröllop.

- Fruktansvärt makabert, säger pastor Peter Gembäck i Knutby.

Peter Gembäck, en av Knutbyförsamlingens pastorer, reagerar starkt när han får höra om förfrågningarna till festfixaren Michael Brinkenstjärna.

- Så jag och Big Brother-Linda kan åka på turné nu då? Skulle Daniel åka ut på turné som den skottskadade mannen, det är ju makabert. Det mest bisarra jag har hört.

- Showbiz går över lik. Här har man glömt att det fanns en tjej som heter Alexandra som har dött. Att det handlar om ett mord, en tragedi, människors liv har blivit förstörda. Det är definitivt ingen rolig historia man drar för två killar över en bärs i en bar.

"Vi är nya Farmen"

Mordet i Knutby är spektakulärt och komplicerat. Det inser även församlingsmedlem- marna. Peter Gembäck berättar hur de ibland driver med sig själva.

- Vi har många gånger suttit på kvällarna och drivit om att Knutby blivit nya Farmen. Så känns det ibland. Då sitter man och driver om den skottskadade mannen, älskarinnan och Kristi brud. Det blir ett sätt att överleva, att bearbeta.

- Men att vi ibland skämtar för att hålla huvudet ovanför vattenytan, att därifrån gå till att en annan människa gör det ... jag blir mest frågande, vad är det för värld vi lever i?

Får stöd från många

Samtidigt är han inte förvånad.

- Man vet att det finns mycket människor med märkliga idéer i vårt samhälle. Nu är det många som kanske klassar in oss bland de individerna, men de här människorna vet nog inte riktigt vad de säger.

Men Peter Gembäck berättar också om ett oväntat stöd från allmänheten.

- Privatpersoner har hört av sig och visat väldigt mycket kärlek och stöttat, som har förstått att det är jobbigt. Det betyder jättemycket.

Han är tacksam för att Michael Brinkenstjärna inte hört av sig och erbjudit dem uppdrag.

- Det skulle vara ännu värre. Om han hade ringt och seriöst erbjudit jobb. Nu inser man att han är professionell nog att sätta stopp för det.

Fatima Johansson