Jayln, 5, dödades av hoppande fisk

Publicerad 2015-07-05

Tanya Rippy and  Jayln Rippy

Jayln Rippy, 5, var ute på en båttur med sin familj på floden Suwanee i USA när en stör flög upp från vattnet.

Flickan dog av skadorna och hennes mamma och bror blev svårt skadade när fisken hoppade mot båten.

Olyckan inträffade i torsdags på Suwanee i sydöstra USA, rapporterar bland annat The Independent. Jayln Rippy var då ute på en båttur med sin familj när stören hoppade mot deras båt.

Flickan blev så allvarligt skadad vid händelsen att hon dagen efter dog av sina skador. Också Tanya, hennes mamma, och Trevor, flickans bror, skadades av den hoppande fisken. Tanya och Trevor blev så skadade att de kan komma att behöva specialistbehandling, enligt familjen själv.

Startade insamling

Efter händelsen har en insamling till förmån för familjen startats. Pengarna ska dels gå till Jaylns begravning, och dels till de sjukvårdskostnader som mamman och brodern står inför.

Gensvaret har varit stort.

"Familjen Rippy var med om en olycka torsdagen den 2 juli 2015 när en stör kolliderade med deras båt. Deras älskade flicka Jayln blev en ängel tidigt på dagen den 3 juli", står det på insamlingens hemsida.

I skrivande stund har hundratals personer skänkt över 10 000 dollar, omkring 85 000 kronor, till familjen.

Flera olyckor i år

Störar är ofta 2-3 meter långa, och det är inte ovanligt att träffa på exemplar som är över fem meter långa, enligt Wikipedia. Det är okänt varför störarna hoppar. Troligen gör de det för att kommunicera och behålla gruppsammanhållningen, skriver encyklopedien.

Enligt Florida Fish and Wildlife Conservation Commission har fyra personer skadats av hoppande störar i delstaten i år. Jayln är den första att dö av sina skador.

Följ ämnen i artikeln