Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

I år stannar vi i Sverige - men vi har större semesterbudget

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-11

Finanskris och elände. Men semester måste man unna sig. Svenskarna lägger mer pengar på semestern i sommar, trots ekonomiskt svåra tider. 80 procent blir kvar i Sverige. Det visar en ny undersökning.

Ungefär 14 000 kronor per hushåll, så mycket får sommarsemestern kosta i år. Det visar den nya undersökning som Synovate gjort på uppdrag av Nordea.

— Resultaten visar att vi börjar känna en viss ekonomisk trygghet igen och att vi också tänker använda en del av vårt sparande till att förgylla sommaren, säger Ingela Gabrielsson, Nordeas privatekonom.

Drygt 1000 svenskar har svarat på frågor om sina semesterplaner och svaret är lite förvånande. I år tänker vi göra av med 9 procent mer pengar än förra året. Störst semesterbudget har stockholmarna.

Åtta procent stannar i Sverige

Hela 80 procent tänker spendera semstern i Sverige. En anledning till det kan ju naturligtvis vara att man får mer för pengarna om man stannar hemma på semestern.

— När semesterkassorna omräknas till euro så blir det tydligt att den svenska kronan fortfarande är svag, konstaterar Ingela Gabrielsson.

ANNONS