En död i bilolycka på norska E18

Publicerad 2013-04-11

En person har omkommit och ett flertal har skadats i en olycka på E18 i Norge efter att två lastbilar och fyra personbilar kolliderat, uppger VG.no.

Olyckan ska ha skett vid Liertoppen mellan Drammen och Asker.

En person har gripits efter att ha avvikit från olycksplatsen.

Polis larmades till olyckan strax före halv sju. Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats. Enligt uppgift från räddningsledare Magne Olsvold till VG tidigt i morse ska en bil ha brunnit och två personer suttit fastklämda. Enligt VG ska sex personer vara skadade och enligt norska TV2 ska två av dem vara en gravid kvinna och ett barn.

Olyckan ska ha skett genom att en polskregistrerad bil kolliderat med en lastbil.

– Den här bilen försökte köra förbi men kom in i lastbilen. Då hamnade bägge i motgående körfält där de träffade flera bilar, säger Marianne Mørch vid Søndre Buskerud polisdistrikt, till norska tidningen Dagbladet.

Flydde från platsen

En person ska sedan ha flytt från platsen, enligt VG i strumplästen, men greps strax före klockan åtta i närheten av Liertoppens köpcentrum. Enligt Dagbladet har polisens driftcentral skrivit på Twitter att personen troligen är den som orsakat olyckan.

Mannens bil var fullastad med utländsk sprit och ölburkar, vilka nu ligger spridda över platsen. Polisen kan dock inte säga om det kan handla om smuggling, uppger Dagbladet.

– I dagsläget vet vi inte om det handlar om smuggling. Vi hittade öl och sprit, men har ingen information utöver detta, säger polis Arne Lauvålien till Dagbladet.

E18 är avstängd i båda körriktningar och kommer enligt polisen vara så i flera timmar.

ANNONS