Två gripna för dubbelmord

Publicerad 2011-11-17

Greps i Polen för mordet på lantbrukarparet Inger och Torgny

Mannen och kvinnan dök inte upp vid uppträdandet på ålderdomshemmet. Vännerna i kören åkte då hem till paret, och hittade dem mördade. ”Verkligen otäckt”, säger en kvinna som bor i närheten.

De två män som varit häktade i sin frånvaro för dubbelmordet i Långared utanför Alingsås greps i går kväll av polsk polis i Polen.

Männen har varit häktade i sin frånvaro och internationellt efterlysta.

- Ett rått dubbelmord med mycket våld. Så har polisen beskrivit det fruktansvärda som inträffade på gården i Långared där mjölkbonden Torgny och hans hustru hittades mördade.

I övrigt kan förundersökningsledare kammaråklagare Patrik Tilly vid Åklagarkammaren i Borås i nuläget inte lämna någon mer information på grund av ärendets känsliga natur, rapporterar Åklagarmyndigheten.

Stärkta bevis

De två männen, 33 och 39 år gamla, har funnits med i utredningen en längre tid.

Åklagaren har under arbetets gång varit förtegen, men har tidigare uppgett att bevisningen mot männen stärkts efterhand.

Hittades av bekanta

Morden i Långared skedde den 18 eller 19 oktober. Det var äldre lantbrukarpar, Inger och Torgny, som mördades.

Paret skulle ha medverkat vid ett sångframträdande på ett äldreboende, men hörde aldrig av sig. När några av de som skulle ha sjungit med paret åkte hem till dem den 19 oktober, påträffades de båda döda.

Mordet var brutalt. Båda offren var bundna när de hittades döda och parets kassaskåp var spårlöst försvunnet.