Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Mammans hyllning till pojken i skateparken

Uppdaterad 2015-10-23 | Publicerad 2015-10-22

”Min dotter lämnade parken med nyvunnen stolthet”

Jeanean var i skateparken med sin dotter. Då trodde hon att tonårspojkarna skulle protestera. Istället vill hon nu hylla en av dem.

Kära tonårspojke i skateparken: Du är nog runt 15 år gammal, så jag förväntar mig inte att du ska vara särskilt mogen eller vilja ha en liten flicka som åker på din skateramp”.

Så inleder Jeanean Thomas sitt brev som hon lagt upp på Twitter efter en dag i skateparken med sin dotter. När de såg vilka som var där ville de båda först vända hem. Det stod unga killar där som rökte och använde svordomar, enligt Daily Mail.

Pojke kom fram

Men till skillnad mot vad hon trodde skulle hända när de unga killarna såg henne och dottern blev hon rörd av deras reaktion.

Hon hade bara gjort två eller tre försök innan du kom fram och sa 'hej, ursäkta mig'”.

Mamman förberedde sig på att försvara sin dotters rätt till att använda skateparken som alla andra. Istället fick hon se hur killen tog dotterns hand och började visa henne hur hon ska stå på brädan.

”Stolt att du är en del av grannskapet”

Nu hyllar hon istället pojken i ett Twitterinlägg som delats vidare av nästan 14 000 personer.

Jag vill tacka dig för det du gjorde och jag är stolt att du är en del av grannskapet. Min dotter lämnade parken med nyfunnet självförtroende och stolthet, allt tack vare dig”, skriver hon i slutet av brevet.

Se inlägget nedan.

Följ ämnen i artikeln