Begravdes levande

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-01

Kattungen Sten räddades efter sex dagar – blev ingjuten i betong

STENCOOL. Veterinären behandlade den lilla kattungen som var svårt uttorkad och klippte ner pälsen. Sedan återhämtade sig katten snabbt. Byggjobbarna som hittade honom har döpt den till Sten.

Kattungen satt ingjuten i sex dagar och räddades av en slump.

Han borde varit stendöd.

Tack vare en nyfiken byggjobbare har han åtta liv kvar.

RÄDDAD. Kattungen satt ingjuten i sex dagar och hade inte överlevt om man inte valt att borra upp en nygjuten trappa.

Äventyret var mycket nära att kosta den lilla kattungen livet.

Det var när man skulle gjuta i samband med ombyggnad av en skola i Georgia, USA, som byggjobbarna hörde förtvivlade pip under en trappa.

De höll på att förstärka fundamentet till en trappa och hade gjutit om basen och delar av trappan med betong för flera dagar sedan. Men man bestämde sig ändå för att ta reda på varifrån pipen kom.

Blev ingjuten

Det slutade med att man borrade och högg upp delar av den nygjutna trappan

Inuti satt en kattunge som bokstavligen hade blivit ingjuten.

- Pälsen var full av klumpar. Betongen hade hällts överallt runt honom. Han har suttit där i sex dagar och varken fått mat eller vatten, säger Michael Vinson till tv-kanalen 46News.

Det var han som hittade katten.

- Jag hörde den redan för tre dagar sedan men då var jag inte säker. Det hördes väldigt svagt och sen blev det tyst. Och jag tänkte "det är omöjligt att det skulle finnas en katt här i trappan, det är omöjligt".

I fredags hörde han hur det pep igen och bestämde sig för att göra något.

Kattungen fördes till en veterinär, som konstaterade att djuret var svårt uttorkat. Man klippte också ner pälsen för att få bort den stelnade betongen.

Nu har kattungen fått både ett nytt hem och ett nytt namn.

- Jag tänker behålla honom och har döpt honom till Sten. Det var veterinären som föreslog namnet och kattungen såg verkligen ut som en sten när vi hittade honom, säger Vinson.