Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Succén är tillbaka

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-22

Nypremiär för Schlagerradion

I dag drar den populära Schlagerradion igång på nytt. Under hela veckoslutet kan du lyssna och önska låtar.

Ingen har väl undgått att den stora Eurovisionsschlagerfinalen äger rum på lördag. Hela 25 länder satsar allt för att vinna och därmed få anordna finalen nästa år.

I dag klockan 18 slår portarna åter upp för svenskaspel.se:s unika radiosatsning.

Under den svenska uttagningen kunde bingofantaster lyssna på och önska egna schlagerfavoriter. Och det blev snabbt succé

– Schlagerradion är till för våra spelare och det är efter dem vi har anpassat innehållet, säger Nicole Melleroth, projektledare för Bingo på svenskaspel.se.

Radiosändningen är svenskaspel.se:s egen. I studion är Marcus Trautmann åter på plats. Många känner säkert igen honom från förra omgången av Schlagerbingo, då han stod för radiosnacket under ett par kvällar. Han har bland annat jobbat på Radio Stockholm och Svenska Favoriter.

– Vi kommer att sända mellan 18 och 20, torsdag till söndag, säger Nicole Melleroth.

Önska låtar

Tillsammans med programledaren sitter en chattvärd som bland annat kommer att skicka ut frågor om önskelåtar. Det går att önska direkt via chatten, precis som tidigare.

Hur stor är chansen att just min låt spelas?

– Det beror helt på hur många som önskar låtar just då. Är det många får programvärden spela den som är mest önskad, förklarar Nicole Melleroth.

– Är efterfrågan stor får vi kanske lägga in speciella önskestunder.

Genom att klicka på en ikon med en radiolänk längst upp på sidan för spelet väljer spelarna själva om de vill lyssna på radioprogrammet eller inte. Vill du inte spela Bingo går det bra att bara lyssna på Schlagerradion.

Under radiosändningarna blir det frågetävlingar och deltagarna kan vinna presentkort. Frågorna handlar om det mesta, så den som är allmänbildad är definitivt med i matchen.

Schlagerbingo

Schlagerbingon är öppen mellan 16 och 24 under hela veckan. Det är ett klassiskt bingospel och jackpotten på minst 1 000 kronor går ut om någon får Bingo inom 13 nummer.

ANNONS