Sten Nordin okänd för stockholmarna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-25

Utsedd till kandidat som Axén Olins efterträdare

”Det är han som tar över efter Kristina Axén Olin, men jag vet varken vad han heter eller vem han är”, säger Peter Holmqvist till höger och får medhåll av Robert Lennmark bredvid. ”Han ser korrekt ut och verkar vara pålitlig. Men jag tycker det är synd att det inte blev en kvinna i stället”, säger Robert.

Ett bekant ansikte i Stadshuset – men okänd på gatan. Fyra av fem tillfrågade vet inte vem Sten Nordin är.

Veteranen Sten Nordin utsågs i går som kandidat till posten som Stockholms nya finansborgarråd och gruppledare för moderaterna i Stockholm.

I dag ska han godkännas i fullmäktigegruppen, och tidigast vid kommunfullmäktiges sammanträde på måndag kan han officiellt utses som Kristina Axén Olins efterträdare.

– Kriterierna har varit en stabil och bra person som är känd bland stockholmarna, men som också accepteras bland övriga allianspartier. Sten Nordin uppfyller allt det där, säger Inger Koch (m), ordförande i nomineringskommittén.

Oppositionsborgarrådet Carin Jämtin (s) välkomnar sin nya motståndare.

– Jag känner honom inte personligen, men det känns bra att processen gått fort och att Stockholm har fått en ledning igen. Rent politiskt tror jag inte att det blir så stor skillnad, säger hon.

Kristina Axén Olin meddelade i går att hon tänker fortsätta inom rikspolitiken och stanna kvar på sin post som andre vice ordförande för moderaterna.

Vet du vem mannen på bilden är?

Följ ämnen i artikeln