Aftonbladet

Dagens namn: Uno

”Det var alldeles för tråkigt”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-14

Reinfeldt övertygade. Han var konkret – tilll skillnad från Sahlin som beöver vässa sina argument.

Det tycker Peter Hedberg som dock inte uppskattade debatten.

Peter Hedberg, 18, studerande, aftonbladet.se:s politiska läsarkommentator.

Var det en bra duell – varför/varför inte?

– Nej, det var det inte. Jag tyckte inte om den alls, det var alldeles för tråkigt. Det var väldigt ostruktureret och de avbröt varandra på slutet. Det var dåligt i dag!

Efter söndagens debatt ville du höra mer om utbildningsfrågor, EU och jämställdhet på arbetsmarknaden. Blev det så i kväll?

– Nej, verkligen inte. Trots att de hade olika ämnen handlade allt om arbetsmarknaden. Jag hoppas på partiledardebatten i morgon.

Det här är statsministerkandidaterna inför nästa val. Vem kändes mest som en statsminister i den här duellen – och varför?

– Det gjorde ju Fredrik Reinfeldt av den anledningen att han är statsminister. Han uppträdde som en statsminister. Han var lite mer konkret och hade svar på tal.

Vem var mest övertygande i sina argument? Vem vann?

– Det har jag svårt att avgöra, men rent argumentationstekniskt så var Reinfeldt bättre. Han var lite lugnare, mer konkret och talade sakligt. Han framstod som väldigt kunnig och plockade nog en del poäng på att han ställde direkta frågor till Sahlin som han sen – på ett väldigt övertygande sätt – kunde säga att hon inte svarade på.

– Reinfeldt vann.

Vad måste de tänka på till riksdagsdebatten i morgon?

– I morgon kan de ju inte avbryta varandra, men de bör försöka nyansera sig lite. Det blir lite mycket när de tuggar om hela tiden. Och så tycker jag att Mona Sahlin ska vara mer på hugget och attackera Reinfeldt på ett mer sofistikerat sätt. Hon behöver vara mer konkret i sin argumentation.

Vilken/vilka frågor saknade du?

– Utbildningsfrågor, EU och jämställdhet – igen.