Slog dottern med hammare – döms

Jonas Dagson/TT

Publicerad 2024-07-18 15.12

Vid två tillfällen har en mamma, som är i 50-årsåldern, slagit sin dotter i ryggen med en hammare. Nu döms hon till två år och tre månaders fängelse för grov misshandel av Skaraborgs tingsrätt. Arkivbild.

Vid två tillfällen har en mamma, som är i 50-årsåldern, slagit sin dotter i ryggen med en hammare. Nu döms hon till två år och tre månaders fängelse för grov misshandel av Skaraborgs tingsrätt.

Dottern är autistisk och har en intellektuell funktionsnedsättning. Under förhör har flickan kunnat berätta hur mamman vid två olika tillfällen slagit henne med hammaren. Mamman menar att hon handlat i nödvärn och slagen varit en olyckshändelse. Rätten uppfattar mammans förklaringar som ”otroliga”.

Rätten konstaterar att mamman ”uppvisat en sådan hänsynslöshet att brottet ska bedömas som grov misshandel” och dömer henne till fängelse. Hon ska dessutom betala skadestånd till flicka på drygt 50 000 kronor.

Misshandeln upptäcktes på den gymnasiesärskola där flickan gick då personalen såg blåmärken på hennes kropp. Personal på skolan slog då larm till socialen och polisen.