Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Explosioner nära Israels ambassad i Danmark

TT-NTB

Uppdaterad 10.15 | Publicerad 06.49

Polis på plats i Hellerup norr om Köpenhamn efter att två explosioner inträffat i närheten av Israels ambassad.

Två explosioner har skett i ”omedelbar närhet” av Israels ambassad i Hellerup norr om Köpenhamn, uppger dansk polis under en pressträff.

Explosionerna inträffade under natten till onsdagen. Ingen person kom till skada och än så länge har varken dansk polis eller medier rapporterat om några skador på byggnader.

– Jag kan inte gå in på detaljerna kring förundersökningen. Vi utreder händelsen och det behöver vi tid till, säger Jakob Hansen från Köpenhamns polis.

Flera andra ambassader ligger i området, bland annat Thailands och Rumäniens. Iran och Turkiet har också ambassader i närheten.

– Vi tittar såklart på Israels ambassad. Det är ett spår som vi tittar på, men det är för tidigt att säga om det finns en koppling, säger Hansen.

Köpenhamns polis uppger att de kommer att vara på plats i flera timmar framöver. Den danska säkerhetspolisen PET skriver i ett mejl att de följer situationen noggrant och bistår Köpenhamns polis i utredningsarbetet.

På tisdagskvällen inträffade en skottlossning mot Israels ambassad i Stockholm. Ingen har gripits för händelsen, som utreds som grovt vapenbrott, framkallande av fara för annan, grovt olaga hot och skadegörelse.