Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Valfrid, Manfred

Fyra häktade för kvinnomord

Uppdaterad 22.22 | Publicerad 09.45

Sammanlagt sex personer misstänkts för inblandning i mordet på en kvinna i Eskilstuna i september. Arkivbild.

Fyra personer har häktats misstänkta för delaktighet i ett mord på en kvinna i Eskilstuna den 17 september, uppger Åklagarmyndigheten.

De fyra greps och anhölls i torsdags. Det är en kvinna och en man i 35-årsåldern, en man i 25-årsåldern och en man i 60-årsåldern.

25-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för mord medan personerna i 35-årsåldern häktas på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord. Mannen i 60-årsåldern häktas skäligen misstänkt för anstiftan till mord.

I torsdags greps två personer i Grekland misstänka för inblandning i samma mord. Personerna var sedan tidigare begärda häktade i sin utevaro och var internationellt efterlysta.

Enligt Expressen rapporterar grekiska medier att en av de som greps i Grekland är en anhörig till den döda kvinnan, och de misstänkta är släkt med varandra.

Åklagaren måste väcka åtal senast 8 november för de tre personerna häktade på sannolika skäl. Gällande mannen i 60-årsåldern har åklagaren en vecka på sig att arbeta upp misstankarna till sannolika skäl annars släpps han.

Rättad: I en tidigare version förekom felaktiga uppgifter om en av de häktade personerna.

Följ ämnen i artikeln