Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bernhard, Bernt

Mette-Marits son misstänks ha misshandlat kvinna

Ann Edliden/TT

Publicerad 2024-08-13 17.17

Marius Borg Høiby är norska kronprinsessan Mette-Marits son från en tidigare relation. Arkivbild.

Norska kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Høiby är anhållen, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna som han har en relation med.

Hovet bekräftar att Mette-Marit har varit i kontakt med brottsoffret, skriver NRK.

Marius Borg Høiby greps strax efter midnatt natten till söndagen den 4 augusti av norsk polis. En väninna till den utsatta kvinnan ska ha slagit larm om att kronprinsessans son misshandlat sin flickvän och slagit sönder flickvännens lägenhet.

Brottsrubriceringen är ”kroppskränkning” – det norska rättsväsendets minst allvarliga benämning på våld – och skadegörelse.

Det norska hovets kommunikationschef Guri Varpe säger till Aftenposten att man inte vill gå in på vilken typ av kontakt kronprinsessan haft med brottsoffret.

”Vi vill inte gå in på detaljer, då det är privat”, skriver Varpe.

Marius Borg Høiby har på sin advokats inrådan valt att inte uttala sig om händelsen och försattes på söndagseftermiddagen på fri fot i väntan på åtal.

Enligt polisen finns inga uppgifter om att kvinnan ska ha fått allvarliga skador, men hon ska ha fått uppsöka sjukhus, skriver NTB.

Marius Borg Høiby har ingen kunglig titel och har valt att leva sitt liv utanför rampljuset. Hans pappa är Morten Borg, som kronprinsessan Mette-Marit levde tillsammans med innan hon blev tillsammans med kronprins Haakon.