Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Mördades på gymmet – två åtalas

Jens Bornemann/TT

Publicerad 2022-11-14

Det misstänkta mordet ägde rum på ett gym på Hisingen i Göteborg den 28 april.

En man sköts ihjäl när han var och tränade på ett gym på Hisingen i Göteborg.

Nu åtalas en man i 20-årsåldern för mordet och en jämnårig man för grovt skyddande av brottsling, rapporterar lokala medier.

Flera personer blev vittnen till händelsen i april i år, då en beväpnad person klev in på gymmet och sköt offret, en man i 25-årsåldern, med ett skott i huvudet.

– Enligt min uppfattning en ren avrättning, där det funnits fara för andra personer i en omedelbar närhet, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson till Göteborgs-Posten.

Den misstänkte mördaren greps kort efter dådet i en villa.

– I källaren påträffande vi den misstänkte skytten. Där, i en tvättmaskin, pågick dessutom tvätt av de kläder som gärningspersonen haft på sig, säger åklagaren.

Den mordåtalade mannen bedöms ha kopplingar till ett kriminellt nätverk, men om mordet är gängkopplat eller beror på en personlig konflikt är svårt att säga, enligt åklagaren.

– Det finns uppgifter om någon typ av konflikt mellan de inblandade. Den nu misstänkte mördaren hade blivit knivhuggen i ett tidigare skede och viss information tyder på att mordet möjligen kan kopplas till detta, säger Helena Treiberg Claeson.