Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Polisen letar efter två gängmedlemmar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-22

Nu letar polisen efter två män som sågs utanför chefsåklagare Barbro Jönssons hus strax före sprängningen.

Två gängmedlemmar är högintressanta i utredningen.

En av de två män som polisen vill få tag i.

Nationella insatsstyrkan finns på plats i Uddevalla och har beredskap om det blir aktuellt att gripa någon för attentatet mot Barbro Jönssons bostad i tisdags morse.

Polisen har fått in tips från allmänheten om fordon som rört sig i området. Två män har även setts i närheten av hennes hus runt halv sju på morgonen – alltså 45 minuter innan det small.

– De här männen är vi väldigt intresserade av att få tag i, säger Thord Haraldsson, kommissarie vid länskriminalen i Västra Götaland.

Punktmarkeras

Attentatet mot Barbro Jönsson betecknas som mordförsök. Enligt Aftonbladets källor kan det kopplas ihop med det kriminella nätverket Brödraskapet. Flera medlemmar sitter häktade i en utredning som leds av Jönsson. Hon väntas väcka åtal på fredag och nästa vecka inleds rättegången.

Enligt uppgifter till Aftonbladet punktmarkerar nu polisen Brödraskapets medlemmar. Polisen har inriktat sina insatser på ett 20-tal personer. Av dem är två extra intressanta.

De är i 30-årsåldern som anses ha en central roll. Männen är släktingar och välkända av polisen.

– Polisen spanar och försöker störa dem så mycket som möjligt. Det här är killar som är kända och kapabla i sådana här sammanhang, säger en källa.