Tv-teamets kanonkula krossade familjebil

Publicerad 2011-12-08

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig.

Tv-experimentmakarna Mythbusters sköt iväg en kanonkula.

Den gick rakt igenom ett bostadshus och krossade en bil innan den stannade.

– Det är sant. En kanonkula slank iväg i ett Mythbusters-experiment i Dublin, Kalifornien. Som tur var skadades ingen, skriver programledaren Adam Savage på Twitter.

Incidenten inträffade när Discovery Channels tv-serie Mythbusters skulle genomföra ännu ett av sina tokiga experiment.

Hemmabygge

Inspelningarna pågick för fullt i tisdags på Alameda Sheriffens skjutbana för sprängmedel.

Mythbusters skulle vid 16.15-tiden skjuta iväg en kanonkula med hjälp av en kanon som de byggde för två år sedan. En kanon som använts tre gånger förut.

Tanken var att kanonkulan skulle skjutas iväg och träffa några vattentankar, för att sedan ytterligare stannas upp av en vägg, innan den skulle fastna i vallarna som omger skjutbanan.

Men så blev det inte.

Studsade olyckligt

I stället missade kanonkulan vattentankarna, flög rakt genom väggen, strök förbi vallarna och vidare 200 meter ut i ett nära beläget samhälle.

Den krossade dörren på ett hus, flög vidare rakt genom bakväggen, studsade över en gata och krossade till slut fönstret på en parkerad minivan. Där tog det stopp vid instrumentpanelen.

Enligt J.D. Nelson gjorde kulan "några olyckliga studsningar".

– Vi har aldrig haft någon incident tidigare, framför allt inte något så här allvarligt, säger polisens sprängmedelsexpert J.D. Nelson som ansvarade för säkerheten till till NBC:s Bay City News.

Som tur var skadades ingen i samband med det galna experimentet.

– Vi hade en hel del otur och en hel del tur, säger han till AP.

Ska reparera huset

Programmet "Mythbusters" har sänts i åtta år och omfattar totalt över 200 timmar. Programledaren Adam Savage ber om ursäkt för det som hände i tisdags och säger att det är det värsta som har hänt i programmets historia.

– Vi vill göra rätt för oss nu och reparera skadorna på huset så det blir lika bra eller bättre än vad det var, säger han till CBS San Fransisco.

På Twitter skriver han att de nu ska återvända till San Fransisco för att diskutera det som hänt och se till att det inte händer något liknande igen.

– Vi är extremt lättade över att ingen blev skadad.