Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Nobbar bud – charterstrejk bryter ut

Uppdaterad 2012-02-14 | Publicerad 2012-02-13

Tuifly – som flyger för Fritidsresor.

En omfattande flygstrejk ser ut att bryta ut.

Från 11.00 på tisdag väntas kabinpersonal på flygföretagen är Tuifly, Novair och Primera Air ut i strejk.

Mycket pekar på att en flygstrejk mot flera av charterbolagens flygbolag bryter ut på tisdagen. Fackförbundet Unionen nobbade medlarna bud och strejkvarslet som kom 2 februari kan nu bli verklighet.

De strejkvarslade flygföretagen är Tuifly, Novair och Primera Air.

Flygföretagen flyger i tur och ordning för charterbolagen Fritidsresor, Apollo och Solresor.

Ändrade avresetider

Aftonbladet har varit i kontakt med de berörda chartbolagen som uppger att kunder inte kommer drabbas av inställda flyg.

Däremot kan man få räkna med att få flyga med ett annat flygbolag eller möjligtvis med en justering i avresetiden, om strejken bryter ut.

– Vi har planerat för lösningar för alla flygningar som sker den kommande veckan, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

På Fritidsresor har man 14 flygningar med berörda flygbolag under tisdag, onsdag och torsdag.

– De resenärer som får lite större förändringar i tidtabellen blir uppringda personligen. I andra fall handlar det om mejl eller sms om det kan vara en liten förändring i flighttid eller om man får resa med annat flygbolag, säger Peter Hellström, pressinformatör på Fritidsresor.

Säkrat upp flyg

Även på Solresor har man säkrat upp de kommande dagarnas flygningar, men påpekar att det ännu inte är säkert att strejken bryter ut.

– Inte förrän klockan 11.00 på tisdag vet vi säkert. Det finns fortfarande en chans att de når en lösning. Men våra resenärer kommer inte bli drabbade, säger Solresors informationschef Pauline Berndtsson till Aftonbladet.