Kvinna häktad efter mordet i Kalmar

Uppdaterad 2014-07-31 | Publicerad 2014-06-24

Kvinnan i 25-årsåldern misstänks för mord på en 63-årig man utanför Kalmar.

Vid 09.00 inleddes häktningsförhandlingarna och drygt 2,5 timme senare häktades kvinnan av tingsrätten.

– Vi har en uppfattning om hur han dödades, säger åklagare Patrick Sonevang.

Sedan 63-åringen försvann från sitt hem i en by utanför Kalmar har han varit spårlöst försvunnen.

I söndags häktades en man i 25-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord.

Blev häktad

Nu har en kvinna, också i 25-årsåldern, begärts häktad och ställdes inför domstol vid 09.00 på tisdagen.

Där begärdes hon av åklagaren på sannolika skäl häktad innan förhandlingen fortsatte bakom stängda dörrar efter tingsrätten beslutat om detta.

Kvinnan satt i den tillfälliga häktningssalen i polishuset bredvid sin försvarare Eva Kullman som motsatte sig häktningen och de av åklagaren begärda restriktionerna.

Svarta kläder

Den misstänkta var klädd i svarta kläder, grå huvtröja i handen och utan skor men med vita strumpor på fötterna. Hon kastade en blick mot åklagaren under hans anförande men hade ögonen mestadels fästa på bänken framför sig.

Efter att dörrarna hållits stängda kunde åhörare efter drygt 2,5 timme åter komma in i salen där rätten meddelade att kvinnan blivit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Åklagare Patrick Sonevang uppger efter förhandlingen för Aftonbladet att den långa häktningsförhandlingen berodde på att det fanns mycket material att gå igenom.

Säkrat spår

Vid tekniska undersökningar i mannens hus har man funnit viss bevisning.

– Vi har säkrat vissa spår som ska analyseras. De den misstänkte mannen ska höras om de nya uppgifterna som framkommit kan jag inte uttala mig om vad det är man har hittat, säger Patrick Sonevang.

Både mannen och kvinnan har i förhör fortsatt neka till brott, men Aftonbladet har tidigare kunnat berätta om att mannen för organisationen Missing People ska ha erkänt att han utfört mordet. Erkännandet kan finnas på band.

Men en viktig pusselbit är 63-åringens kropp som ännu inte hittats, men polisen har inte gett upp hoppet om att göra det.

– Vilka ansträngningar som görs och var polisen letar vill vi inte heller säga något om då det kan störa polisens arbete.

När rättens ordförande meddelade beslutet tittade kvinnan mot honom och kunde med bekymmersam min konstatera att hon blir häktad i minst två veckor om inte beslutet överklagas.