Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Bytte kön för att undkomma straff

Uppdaterad 2013-05-11 | Publicerad 2013-05-10

Torterade sina offer som prostituerad

Han dömdes till 60 år i fängelse för kidnappning och rån.

För att komma undan bytte han kön och blev prostituerad.

Med sina gängkumpaner lurade ”Rosalina” in affärsmän i bakhåll.

Colombianen Giovanni Rebolledo dömdes till 60 års fängelse i Bogota förra året för sin delaktighet i ett kriminellt gäng, enligt El Tiempo.com. För att komma undan från straffet tog han till drastiska åtgärder – han bytte kön och blev den prostituerade "Rosalina".

Fastnade i rutinkontroll

Han ska ha spenderat motsvarande drygt 120 000 kronor på bröstinlägg, platstikkirurgi och en könsoperation. Men förgäves. Efter att ha gäckat polisen i månader fastnade hon i lördags i en av polisens rutinkontroller i ett område som frekventeras av transvestiter och prostituerade. Prostitution är lagligt i Colombia men Rebolledo saknade ID-papper.
 

– Hon var en oidentifierad kvinna utan ID-handlingar. Vi lyckades identifiera henne med hjälp av fickeravtryck och upptäckte att det inte var en kvinna utan en man, sade polisens talesman vid en presskonferens.

Bestal affärsmän

Rosalina Rebolledo övergav inte sin kriminella bana efter könsbytet. I stället har hon tillsammans med sina kumpaner i gänget "Gopheserna" betalat prostituerade för att lura in rika affärsmän i bakhåll. Offren blev nedslagna, tillfångatagna och torterade tills de avslöjade pin-koden till sina bankomatkort och blev bestulna på sina tillgångar.

Nu kan Rebolledo även dömas för kidnappning, rån och utpressning utöver hennes tidigare straff.