Vill fria 22-åring för Vatchareeya-mordet med Xbox

Publicerad 2014-03-19

Döms till 14 års fängelse Kristoffer Johansson döms för styckmordet på Vatchareeya Bangsuan från Boden. Bangsuan blev 20 år gammal.

En Xbox ska fria Kristoffer Johansson, 22, för styckmordet på Vatchareeya Bangsuan, 20.

Det hoppas advokat Thomas Olsson som nu kräver att en tv-spelskonsol ska undersökas inför hovrättsförhandlingarna som börjar på fredag, rapporterar NSD.

Med bara ett par dagar kvar till rättegången i hovrätten mot Kristoffer Johansson kommer Thomas Olsson med krav på flera tillägg till förundersökningen.

Enligt NSD kräver han att Kristoffer Johanssons Xbox undersöks - för att stärka hans alibi under tidsperioden 18-20 maj då det är sannolikt att kvarlevorna efter Vatchareeya Bangsuan placerades i och omkring ett ödehus på Mjösjöberget i Boden.

– Ett vittne besökte det gula ödehuset den 18 maj (utan att upptäcka några kroppsdelar, reds. anm), Missing people hittade de första kroppsdelarna den 20 maj, säger Thomas Olsson till NSD.

Kallar flera vittnen

Enligt dokument som Thomas Olsson sänt in till hovrätten spelade Kristoffer Johansson "frekvent" på Xboxen i fråga medan han vistades hos sina föräldrar, uppger NSD.

Enligt NSD kallar Thomas Olsson dessutom tre nya vittnen, bland dem Kristoffer Johanssons mamma som inte var kallad under tingsrättsförhandlingarna, och tilläggsförhör med den morddömdes pappa. Han åberopar också förhör med en av den morddömdes närmaste vänner och ytterligare ett förhör med en kvinnlig bekant till kompisen, enligt NSD, som ska kunna intyga att Kristoffer Johansson var med dem och spelade tv-spel hela natten den 19 maj.

Ska ge alibi

– Samtliga ska höras gällande Kristoffer Johanssons förehavanden den 18-20 maj, säger Thomas Olsson till tidningen.

Enligt NSD är Thomas Olssons förhoppning att genom nya vittnesförhör och teknisk bevisning ge Kristoffer Johansson alibi för samtliga timmar den aktuella tidsperioden då Vatchareeya Bangsuans kroppsdelar ska ha placerats ut i ödemarken.

Av förundersökningen framgår exempelvis att kompisen, som nu ska vittna för första gången, kan intyga att han och Kristoffer umgicks och spelade tv-spel hela natten den 19 maj 2013, skriver NSD.

ANNONS