Trump: Harris är antisemit och barnamördare

TT-AFP

Publicerad 07.10

Repulikanernas presidentkandidat, tillika USA:s tidigare president Donald Trump under ett valmöte i Florida på fredagen.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump anklagar sin motståndare, demokraten Kamala Harris, för antisemitism under ett tal riktat till religiösa anhängare.

– Hon tycker inte om judar. Hon tycker inte om Israel. Det är så det är och det är så det alltid kommer vara. Hon kommer inte förändras, sade Trump om Harris, helt utan grund.

Harris, som är gift med en judisk man, anklagas också för att ”vilja mörda ofödda barn” av den tidigare presidenten Trump.

– Om Kamala Harris får som hon vill kommer hon införa en federal abortlag som tillåter att man sliter barnet ur livmodern i den åttonde eller nionde månaden och även avrätta barn efter födseln.

Donald Trump har höjt retoriken efter att ha visat en något mjukare sida av sig själv i samband med mordförsöket mot honom under ett kampanjmöte i Pennsylvania i mitten av juli. Trump skadades i örat av en kula och en person i publiken dog innan polisen dödade skytten.