Hon låg död i tanken – gäster drack vattnet

Uppdaterad 2013-02-22 | Publicerad 2013-02-21

Den försvunna turisten Elisa Lam återfanns i tisdags – död i en vattentank på sitt hotell. Nu vittnar gäster på hotellet om kranvattnets konstiga smak.

– Vi trodde bara att det var så vattnet var här, säger den brittiska turisten Sabrina Baugh till CNN.

Det var i tisdags som en vaktmästare på hotellet i centrala Los Angeles upptäckte 21-åriga Elisa Lams kropp i en av hotellets vattentankar. Den kanadensiska turistens kropp hade sannolikt legat där i över två veckor.

Michael Baugh och hans fru Sabrina har bott på hotellet under tiden. De har båda druckit av vattnet under sin åtta dagar långa vistelse – och reagerat på smaken.

– När vi fick reda på det kände vi oss bokstavligt talat illamående, med tanke på att vi druckit av vattnet. Vi mår inte bra psykiskt heller, säger han till AP.

Utreds fortfarande

Hur Elisa Lam hamnat i tanken utreds just nu av Los Angeles-polisen. En obduktion ska fastställa dödsorsaken och förhoppningsvis ge svar på om hon utsatts för brott eller om det handlar om en underlig olycka.

På övervakningskameror från hotellet syns Elisa Lam i en hiss innan sitt försvinnande. Hon beter sig märkligt och tittar oroligt omkring sig. Senare hamnar hon på något sätt i en av vattentankarna på hotellets tak, vilket ska vara låst för gästerna.

Varnas för vattnet

Hotellet i centrala Los Angeles är fortfarande öppet, men gästerna varnas för kranvattnet. Om det är farligt att dricka vattnet står ännu inte helt klart, men tester genomfördes under onsdagen.

Än så länge har hotellet inte velat uttala sig om händelsen. Men enligt CNN har gästerna som valt att stanna tvingats skriva på ett avtal som befriar hotellet från allt rättsligt ansvar.

ANNONS