Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Hörde sin bebis gråta – vaknade upp ur koma

Publicerad 2015-09-14

"Min kropp fick en anledning att kämpa"

Efter att Shelly Cawley fött sin dotter Rylan föll hon i koma på grund av en blodpropp. Läkarna trodde inte att hon skulle överleva – men då fick hon höra sitt barn gråta.

Förlossningen för paret Shelly och Jeremy Cawley från Concord i North Carolina blev minst sagt dramatisk. Shelly drabbades av en blodpropp när läkarna skulle göra ett kejsarsnitt. Läget var så allvarligt att hon föll i koma, enligt Fox46.

En av sköterskorna fick då idén att lägga dottern Rylan på sin mammas bröst, eftersom de visste om att hud-mot-hud-kontakt är viktigt för ett barn.

– Vi tänkte, varför inte testa det på mamman också? säger sköterskan Ashley Manus till WCNC-TV.

"Gav min kropp en anledning att kämpa"

Lilla Rylan somnade direkt i sin mammas famn, men när hon vaknade började hon gråta. Då märkte läkarna något fantastiskt.

– De säger att de såg en topp i mina värden när hon grät. De tror att mitt undermedvetna gav min kropp en anledning att fortsätta kämpa när jag hörde henne. Att jag behövde finnas där för mitt barn, säger mamman Shelly till Fox46.

Ett par dagar senare vaknade hon upp ur koman och läkarna betonade den stora effekten som den där första kontakten med Rylan verkar ha haft.

Följ ämnen i artikeln