Hillary Clinton har nu landat

Publicerad 2012-06-02

Carl Bildt välkomnade henne i kväll på Arlanda flygplats

Makarna Anna Maria Corazza Bildt och Carl Bildt välkomnade Hillary Clinton på Arlanda flygplats i ösregnet.

USA:s utrikesminister, Hillary Clinton, har landat på Arlanda.

Hon är på besök i Sverige i 1,5 dag.

– Det har stor betydelse, skriver Carl Bildt på sin blogg.

USA:s utrikesminister, Hillary Clinton, och hennes stab landade med Airforce II på Arlanda flygplats vid 18.30-tiden på lördagen.

Vår utrikesminister Carl Bildt (M) och hans fru, Anna Maria Corazza Bildt, mötte upp Hillary Clinton när hon landade med Airforce II på Arlanda flygplats vid 18.30-tiden i kväll.

I morgon inleds det huvudsakliga programmet för hennes besök i Sverige med en båttur i Stockholms skärgård med Bildt och försvarsministern Karin Engström.

Bildt: Hopp om sol

Carl Bildt skriver på sin blogg i dag samtidigt som regnet vräker ner över Stockholm att han hoppas på solsken inför morgondagen:

"Vi får se om regnet upphör - något hopp om sol förefallar knappast att finnas."

Under morgondagens möten kommer den ekonomiska situationen i EU och aktuella utrikespolitiska frågor diskuteras. Särskilt fokus kommer läggas på det svåra läget i Syrien, enligt regeringens hemsida.

Politisk länk viktig

Vår utrikesminister skriver också att utmaningarna i vår del av världen handlar främst om militära frågeställningar. Då blir den politiska länken över Atlanten fortsatt viktig:

"Och inte minst i det perspektivet är USA:s utrikesministers besök här av stor betydelse. När vi talades vid i Chicago sade hon att hon såg fram emot att komma till länder där det mer handlade om möjligheterna än om problemen.

Hillary Clinton kommer närmast från Norge där hon mötte överlevande från Utöja och pratat klimatfrågor.