Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

19-åring skjuten till döds i Göteborg

Uppdaterad 2014-05-02 | Publicerad 2014-05-01

En 19-årig hittades på torsdagsmorgonen huggen och skjuten till döds i en lägenhet i Biskopsgården.

Nu har en man anhållits misstänkt för mord.

Och enligt uppgifter till Aftonbladet är offret själv misstänkt för ett grov våldsbrott som inträffat i Asien.

Tidigt på torsdagsmorgonen hittades 19åringen död i en lägenhet vid Dimvädersgatan i Biskopsgården i Göteborg.

Larmet kom till polisen via SOS Alarm vid 06.40-tiden.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mord, säger Lars Tunefjord, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.

En anhållen för mord

En källa uppger för Aftonbladet att 19-åringen både knivhuggits och skjutits.

En man som fanns i lägenheten utöver den döde fick följa med polisen till stationen för förhör. Det var också denne som larmade. Utöver honom har ytterligare fem personer hämtats in till förhör under dagen.

– Det har varit personer som befunnit sig i området och i trapphuset och då har vi tagit beslutet att de skulle hämtas till förhör upplysningsvis, säger Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Efter förhören en av dem, en man, anhållits misstänkt för mord.

– Jag vill inte säga vem av de här sex som har delgivits misstanke, säger Thomas Fuxborg. 

Lägenheten spärrades i morse av för teknisk undersökning och polisen uppger att man kunnat konstatera att lägenheten där 19-åringen hittades också är brottsplatsen. Det är ännu oklart om mordvapnet hittats.

Offret misstänkt för våldsbrott

Motivet är ännu okänt. Enligt uppgifter till Aftonbladet är 19-åringen misstänkt för ett grovt våldsbrott i Asien som inträffade för ett par år sedan.

– Det är inget som vi uttalar oss om i nuläget. Vi får jobba färdigt här först, men det är inget jag kan bekräfta, säger Peter Adlersson, pressinformatör vid polisen i Västra Götaland.

Enligt UD släpptes 19-åringen mot borgen efter häktningsförhandlingar och tog sig hem till Sverige innan rättegången inletts.

Enligt Göteborgs-Posten är gårdagens skjutning den elfte i Biskopsgården under 2014. Men polisen tror inte att det misstänkta mordet har någon kopplingar till de gängrelaterade skottlossningarna.

– Utan det här bedömer vi det som att det är något annat motiv. Alla andra har skett utomhus och det här är en annan typ av modus, säger Peter Adlersson.