Misstänkt bankrånare gripen i Linköping

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-02

Försökte fly i en taxi efter rånet

En bank rånades i Linköping på onsdagen.

Kort därefter kunde den misstänkte bankrånaren gripas.

Mannen försökte fly i en taxi men polisen stoppade bilen.

Rånaren slog till mot Nordea på Trädgårdstorget i Linköping vid 14.45-tiden. Mannen gick in i lokalen och fram till en kassörska som han hotade med ett pistolliknande föremål, rapporterar Corren.

Efter rånet sprang rånaren som ska ha fått med sig en mindre summa pengar ut från banken mot Stora torget.

Greps i taxin

Mannen sågs hoppa in i en taxi som därefter försvann från platsen. Men en stund senare kunde polisen stoppa taxin nära Cloetta Center i Linköping. Taxin omringades av poliser som sedan kunde plocka ut den misstänkte gärningsmannen, berättar ett vittne för aftonbladet.se.

– Jag var på väg till busshållsplatsen när jag såg en taxi köra förbi övergångsstället. Efter den kom en polisbil som stannade vid rödljuset och plötsligt satte på sirenerna, berättar vittnet.

Dramatiskt

Strax därpå kom det fler polisbilar som stannade taxibilen. Polisen fick ut taxichauffören som satte sig i en av polisbilarna.

– Hela trafiken var stannad och det kom fler och fler polisbilar, säkert sju stycken. Alla poliser sprang runt där med pistoler och skrek åt mannen som satt i framsätet på taxin att komma ut. Men det gjorde han inte.

Vittnet som stod vid busshållsplatsen berättar för aftonbladet.se att ett stort antal vittnen var samlade där.

– Precis när jag gick på bussen så omringade polisen taxin. De skrek åt dem som stod där att gå därifrån och flytta på sig. Det var väldigt dramatiskt.