Gängman sköts till döds i Södertälje – två anhållna

Publicerad 2022-02-25

En större polisinsats är på platsen.

En man sköts till döds i Södertälje i tisdags.

Nu har två personer anhållits misstänkta för mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades flyktbilen uppeldad vid en kyrka i Södertälje.

Polisen larmades på tisdagen till ett område i Södertälje med anledning av en skottlossning. Där hade en man i 25-årsåldern skjutits till döds.

Uppemot tio skott ska ha avlossats mot bilen där mannen, satt, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den skjutne mannen dömd för flera brott och hade en ledande position i det kriminella gänget Södertäljenätverket.

Uppgifter: Flyktbil eldades upp

Den misstänkta flyktbilen ska ha hittats uppeldad vid en kyrka i Södertälje, enligt uppgifter. De misstänkta förhördes igår och delgavs då misstanke om mord.

Nu har två män gripits och anhållits misstänkta för mord. Det handlar om en man i 30-årsåldern och en i 20-årsåldern. De greps på torsdagen.

Någonting som bekräftas av åklagare Markus Hannkio.

– Det är två män som greps igår kväll och anhölls senare. De är anhållna på sannolika skäl för mord, säger Markus Hannkio som inte vill gå närmare in på några detaljer.

Den yngre är en tongivande person i ett kriminellt nätverk norr om Stockholm och har tidigare varit utsatt för ett mordförsök.

Han är känd av polisen sedan tidigare och har dömts för flera mindre brott de senaste åren.

Den yngre mannen ingår i polisens fokuslista över de mest prioriterade personerna i den kriminella miljön i Stockholm, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Följ ämnen i artikeln