Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Polisens nya spår i utredningen

Publicerad 2013-10-13

Fantombilder ska visas upp

Scotland Yard söker nu två tysktalande män efter Madeleine McCanns försvinnande.

Och i går avslöjade Scotland Yard att tidpunkterna kring hennes försvinnande är fel. 

I morgon kommer fantombilder och en ny rekonstruktion av händelsen att sändas i BBC.

Utredning efter Maddies försvinnande kan vara nära ett genombrott.

Scotland Yard som började undersöka Madeleines försvinnande 2011 har fått fram nya ledtrådar i kring försvinnandet.

Utöver den brittiska man som greps i Manchester söker nu polisen två tysktalande män, skriver Daily Mail.

De två männen ska ha synts till vid turistresorten samma dag som Madeleine försvann.

BBC:s program Crimewatch som visas i morgon fokuserar helt på Madeleines försvinnande. Programmet kommer att sändas i både tysk och holländsk tv. Detta för att tyska språket kan förväxlas med holländska, skriver Daily Mail.

Ny rekonstruktion

I programmet kommer Soctland Yard att presentera delar av sin utredning där de har fokuserat på tidpunkterna för händelserna kring Madeleines försvinnande. 

– Den tidslinje vi nu har etablerat har gett ny betydelse för iakttagelser och rörelser av människor i och runt Praia da Luz vid tidpunkten för Madeleines försvinnande, säger Andy Redwood, utredare till BBC.

I dokumentären kommer polisen att visa nya fantombilder på misstänkta tysktalande gärningsmän.

Polisen har arbetat med att kartlägga Madeleines sista timmar innan hon försvann och har gjort en ny rekonstruktionsvideo som ska att visas i programmet.

Kvällen Madeleines försvann, den 3 maj 2007, tittade hennes pappa till henne i lägenheten på turistorten Praia da Luz i Portugal. Klockan var då 21.15. Tidigare har polisen fokuserat på tiden efter det – men nu ändrar de sig.

Avgörande 45 minuter

Efter nya uppgifter koncentrerar sig polisen i stället på de 45 minuter före pappan tittade till henne. Detta beskrivs som ett möjligt genombrott i utredningen.

– Vi vet att vid 20.30 var tidpunkten då Mr och Mrs McCann gick ner till Tapasområdet för att äta middag. Och vi vet att Mrs McCann 22.00 förstod att Madeleine var borta.

När pappan kom till lägenheten var fönstren stängda. Enligt nya uppgifter till polisen såg dörren till barnens rum ut att vara lite mer öppen än den var när de hade lämnat lägenheten 45 minuter tidigare, skriver Sunday Mirror.

Fem minuter efter att pappan lämnat lägenheten såg en kvinna en man som bar i väg ett barn. Ytterligare tio minuter senare, när en vän till familjen gick till lägenheten, såg han bara Maddies småsyskon, tvillingarna. Först vid 22-tiden på kvällen, när mamman gick till lägenheten, upptäckte hon att Madeleine var försvunnen.

Polisen tror nu att kidnapparen var i lägenheten – eller utanför – när pappan tittade till barnen.