Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Hittade spår – i bilen

Uppdaterad 2012-01-04 | Publicerad 2012-01-03

25-årig psykologistudent försvunnen – kärlekspar misstänkta för kidnappning

Polishuset i Uppsala.

Den 25-årige psykologistudenten försvann spårlöst från sin lägenhet.

Nu har en man och en kvinna gripits, misstänkta för att ha kidnappat honom.

Under tisdagsmorgonen är 25-åringen fortfarande saknad.

HÄR BODDE HAN Polisen tror att den 25-årige studenten försvann från sin bostad i Uppsala natten till torsdagen, mellan den 28 och 29 december.

Den försvunne 25-åringen är delägare i ett stort familjeföretag och kommer från Linköping. Han är själv god för en miljonförmögenhet.

En 26-årig man och 23-årig kvinna greps tidigt i går sedan den bil de färdades i stoppats av polisen strax norr om Uppsala. I fordonet hittade polisen den försvunne 25-åringens tillhörigheter.

– Vad det är för tillhörigheter kan jag inte säga, säger Lisa Sannervik, polisinspektör på Uppsalapolisens informationsenhet.

Har letat på nätet

Psykologistudenten anmäldes försvunnen i slutet förra veckan och den senaste kända iakttagelsen av honom gjordes i onsdags förra veckan.

Polisen tror att 25-åringen försvann natten till torsdagen, mellan den 28 och 29 december, från sin bostad i Uppsala, där han studerade.

Sedan dess har polisen sökt 25-åringen och hans vänner har efterlyst honom på nätet. Polisen har bland annat pejlat hans mobiltelefon och sett att den varit i närheten av Örebro under nyårsaftonen.

Nekar till brott

Den 26-åriga mannen och 23-åriga kvinnan som greps är även de hemmahörande i Östergötland. De sitter nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för delaktighet i människorov.

Under gårdagen genomfördes flera förhör med paret, som förnekar brott.

Enligt kammaråklagare Thomas forsberg kan flera vara inblandade i bortrövandet.

– Det kan mycket väl vara så, säger Forsberg.

Misstänks för grov utpressning

Polisen säger att de båda misstänkta är kända av polisen sedan tidigare för ”liknande brottslighet”.

Varken polis eller åklagare vill dock uppge om motivet misstänks vara försök att pressa familjen på pengar.

Aftonbladet erfar att det rör sig om ett par som för närvarande är under utredning i en annan stad i Sverige, misstänkta för försök till grov utpressning.

– Ärendet handlar om att han och hans flickvän ska ha försökt få en man att ”göra rätt för sig” efter en lägenhetsaffär som gick om intet, säger mannens försvarare i det ärendet till Aftonbladet och fortsätter:

– Det påstås att det förekommit en del hotelser mot målsägaren för att få honom att betala.

Har inga uppgifter

Båda misstänkta är också de studenter. Mannen pluggar till läkare och kvinnan studerar psykologi. Hon uppges vara god vän med den försvunne mannen.

Under tisdagsmorgonen var den 25-årige mannen ännu inte återfunnen. Polisen rubricerar fortfarande händelsen som människorov.

– Han är fortfarande försvunnen och vi fortsätter sökandet efter honom, säger Lisa Sannervik vid Uppsalapolisen.

Vet du
mer?