Kidnappade direktör – för att råna bank

Publicerad 2012-09-07

Rånarna kidnappade en bankdirektör och spände fast vad de sa var en bomb på hennes kropp.

Sedan tvingades hon beordra sin egen personal att ge männen pengar.

Bankkuppen var som tagen från en Hollywoodfilm.

Tidigt på onsdagsmorgonen, lokal tid, väntade rånarna beväpnade och maskerade utanför bankdirektörens hem i Los Angeles.

”Hon fruktade för sitt liv”

Sedan kidnappade de henne, spände fast vad de sa var en bomb runt hennes mage och tog med henne till banken, skriver AP.

– De sa till henne att det var sprängmedel och hon beordrades gå in till banken och ta ut alla pengar. Hon gjorde som de sa eftersom hon fruktade för sitt liv, säger polischefen Mike Parker till AP.

Kvinnan tvingades beordrade sina anställda att ta ut pengar, som sedan kastades till rånarna som väntade utanför, uppger polisen.

Männen flydde sedan från platsen.

Ovanligt tillvägagångssätt

Hur mycket pengar de fick med sig är okänt, men enligt polisen ska det röra sig om ett ”hyfsat belopp”.

Bankdirektören stannade kvar inne i banken till polisens bombtekniker anlände och kunde ta bort den misstänkta bomben från hennes kropp. Den desarmerades senare, men visade sig vara en attrapp.

Ingen har ännu gripits för rånet och utredare försöker nu fastställa om rånet fångades upp på film av någon övervakningskamera.

Polisen säger att det är väldigt ovanligt att rånare använder bankdirektören för att råna dennes bank, skriver AP. Det är också mycket ovanligt att en misstänkt bomb fästs på ett offer.

Ingen människa skadades fysiskt i samband med rånet.