Hans okända offer?

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-12

Seriemördarens egna bilder – polisen tror att de är döda

LOS ANGELES. Rodney Alcala tog sexbilder på sina offer innan han dödade dem.

Nu har den 66-årige seriemördaren dömts till döden för mord på fyra kvinnor och en tolvårig flicka.

Men utredarna befarar att fotografierna kommer att leda dem till fler offer.

Dömd till döden Den 66-årige dödsdömde seriemördaren Rodney Alcala misstänks ha mördat fler. De här flickorna kan också fallit offer för honom.

– Han är ett monster. Han är inte mänsklig, sa en jurymedlem till Los Angeles Times efter den fällande domen i tisdags.

Bad om nåd

Bara timmar innan domen föll bad Alcala om nåd. Han sa att jurymedlemmarna själva skulle bli mördare om de utdelade dödsstraff.

– Då är ni blivande mördare, sa han till juryn bestående av sju män och fem kvinnor.

Han ägnade en del av sitt försvarstal åt att spela upp delar av ”Alices restaurant”, en av folksångarens Arlo Guthries protestlåtar mot Vietnamnkriget.

”Shrink, I want to kill. I mean, I wanna kill. Kill. I wanna, I wanna see, I wanna see blood and gore and guts and veins in my teeth”, löd texten.

Orden fick Robert Samsoe, bror till offret Robin Samsoe, att lämna rättssalen.

– Om jag inte hade varit jurymedlem hade jag också gått, sa Gregory Lacey efteråt.

Började mörda 1968

När den fällande domen lästes upp ropade Samsoe, som hade återvänt till rättssalen, ”Ja!”.

Det var tredje gången Alcala dömdes för att ha mördat Robin Samsoe. De två tidigare fällningarna hade ogiltigförklarats.

Utredarna misstänker att seriemördaren från Kalifornien kan ha mördat fler. Och de tror att ett magasin i Seattle kan innehålla ledtrådar som hjälper dem att identifiera andra offer.

Alcalas första kända attack var bortrövandet av en skolflicka som gick i andra klass 1968. Hon utsattes för misshandel och våldtäkt. Men tack vare ett IQ-värde på 135, en naturlig fallenhet för juridiska teknikaliteter och en charm som förförde domare avtjänade han mindre än tre års fängelse för det brutala dådet.

Arbetade som fotograf

Efter att ha tagit examen på UCLA-universitetet blev Alcalas brottsmetoder mer sofistikerade. Han började ägna sig åt fotografering och använde yrket för att locka kvinnliga offer till enskilt belägna platser.

Delar av det materialet har nu hittats i hans magasin. I förrgår offentliggjorde polisen i Huntington Beach i Kalifornien hundratals av bilderna som hittats i Seattle. De visar flera oidentifierade kvinnor och flickor, flera av dem nakna, i sexuella situationer.