Åtalade för springnota misstänks för fler brott

TT

Publicerad 2024-07-11 16.57

Ett sällskap på 35 personer smet från notan på restaurang Atmosfär under julhelgen. Nu växer utredningen och åtalet omfattar nu ett 20-tal grova bedrägerier samt barnäktenskapsbrott. Arkivbild.

Två av personerna som åtalats för den omtalade springnotan på en restaurang i Malmö misstänks för nya brott. Den 43-årige utpekade huvudmannen och en några år yngre kvinna som mannen har barn med misstänkts nu också för barnäktenskapsbrott.

Det var på juldagskvällen som ett sällskap på 35 personer åt middag på restaurang Atmosfär i Malmö för 82 000 kronor. När det var dags att betala reste de sig från bordet och lämnade restaurangen i flera taxibilar, utan att betala.

Utredningen ledde senare till misstanke om ytterligare ett 20-tal grova bedrägerier mot företagare. Totalt handlar det om bedrägerier för över en miljon kronor under perioden augusti 2022 till mars 2024.

Brottsrubriceringen barnäktenskapsbrott infördes den 1 juli förra året och innebär att det är straffbart att förmå eller tillåta ett barn att ingå ett äktenskap eller en äktenskapsliknande förbindelse.

ANNONS