Hon lämnades i en kartong bland soporna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-21

Som nyfödd lämnades Alison att dö – nu söker hon sitt ursprung

Alison Dolan hittades i en kartong bland soporna när hon var 2 månader gammal. Nu är hon vuxen och söker sitt ursprung.

Som nyfödd hittades hon i en kartong bland soporna i en gränd i Bronx, New York i USA.

Alison Dolan är i dag vuxen och nu vill hon ta reda på sitt ursprung.

– När folk frågar mig var jag är född, svarar jag Bronx. Men jag kan inte säga namnet på något sjukhus eller adressen till något litet mysigt hus. Allt jag kan säga är att jag föddes i en gränd, i soporna i New York, säger Alison Dolan till 7 News.

Det var en kall morgon i februari 1987 som Alison påträffades. Hon var nyfödd och hade fortfarande navelsträngen kvar. Den lilla flickan låg dumpad i en ölkartong av märket Budweiser bland soporna i en gränd i Bronx.

Nedkyld av snön

Hon hittades av två tonårspojkar som hörde henne skrika. De såg till att hon fick komma till sjukhus och få vård. Det vet Alison eftersom hon har kvar ett tidningsklipp från händelsen. Läkarna som tog hand om henne berättade att hon var svårt nedkyld efter att ha legat utomhus i snön i upp till sex timmar. Hon fick ligga i en kuvös och återhämta sig.

Räddningen av den lilla babyflickan ansågs vara ett mirakel och händelsen hamnade på förstasidan i tidningen.

Alison adopterades av makarna Kevin och Jo Alene Dolan, ett par som blev så rörda av händelsen att de ville ta hand om henne. När Alison var 12 år gammal berättade de om hennes bakgrund. Nu när Alison har hunnit bli 22 år, vill hon veta mer om sitt ursprung.

– Nästan varje dag får jag frågan "Är du italiensk, är du spansk, är du det ena eller det andra?". En person sa till mig att jag ser italiensk ut så jag borde säga det. Okej, då gör jag det, har Alison Dolan berättat för ABC News.

Gå vidare

Först misstänkte hon att en av tonårspojkarna som hittade henne kunde vara hennes pappa.

– Efter att ha talat med en kvinna som bodde där vid tillfället och som såg pojkarna bära bort mig, har jag fått veta att de var duktiga katolska pojkar som var i 14-årsåldern. Det fick mig att tänka att det kanske inte kunde ha varit min pappa i så fall, säger hon till ABC News.

Urklippet från tidningen bär hon alltid med sig. Med hjälp av artikeln försöker Alison ta reda på mer om sitt ursprung.

– Jag vill bara få veta vad som hände. Verkligen få veta vad som hände och inte känna den här tomheten inombords som jag har känt ända sedan jag fick reda på sanningen. Jag vill veta vad som hände så jag kan gå vidare med mitt liv.