Oreo bojkottas efter homovänlig kaka

Publicerad 2012-06-29

Populära kakmärket Oreo ville stöda HBTQ-rörelsen med en regnbågskaka.

Det fick tusentals arga homofober att löpa amok på nätet.

Oreos pridekaka.

Kalabaliken började sent i går kväll. Då postade Oreo en bild på en regnbågsfärgad kaka på sin Facebook-sida med texten "Stöd stolt kärlek".

Miljontals fans

Oreo har över 27 miljoner fans på sin Facebook-sida och många av dem reagerade direkt. Sedan bilden postades har över 250.000 personer "gillat" bilden, 80.000 personer har delat den i sitt flöde och nästan 50.000 personer har kommenterat bilden.

Men alla var inte positiva till den nya Oreo-kakan. "Det här är fullständigt motbjudande", skrev Facebook-användaren Desean Washington och lade till ett hot om bojkott, "ert försök att 'normalisera' homosexuella har kostat er en kund".

Butikerna får vänta

Ett annat Oreo-fan som upprördes av bilden är Steven Osoria som meddelade att han har bestämt sig för att "aldrig mera äta en Oreo".

Bland de många negativa kommentarerna finns också de som uppskattar Oreos tilltag. "Vilket vackert 'statement'! Kärlek! Kärlek! Kärlek!", skrev Facebook-användaren Joe Murray.

Enligt Kraft Food, som tillverkar Oreo-kakorna finns det inga planer på att börja sälja de homovänliga kexen i butik. "De skapades enbart för en annonskampanj", skriver företaget i ett pressmeddelande enligt ABC News.