Ola Lindholm slutar på Kamratposten

Publicerad 2011-06-28

Lämnar på egen begäran

Det har stormat kring barnprogramledaren och chefredaktören under våren.

Efter ett misstänkt ringa narkotikabrott ställdes karriären på ända och Ola Lindholm tog en paus.

Nu har han själv valt att säga upp sig från Kamratposten.

Ola Lindholm.

Efter flera år som populär chefredaktör för tidningen Kamratposten är det dags för Ola Lindholm att gå vidare. På tisdagen sa han upp sig från sin post.

Tackat ja till nya projekt

På Bonnier Tidskrifters internnät skriver han att orsaken till uppsägningen är att han valt att tacka ja till nya utmaningar.

– Efter fem fantastiska, framgångsrika och roliga år med Kamratposten har jag bestämt mig för att tacka ja till nya spännande projekt i livet. Beslutet är helt mitt eget men det är givetvis med blandade känslor jag lämnar en tidning och ett Bonnier Tidskrifter som jag har enormt mycket att tacka för, säger Ola Lindholm till Bonnier Tidskrifters internnät.

Lukas Björkman som varit tf chefredaktör för tidningen sedan den 9 maj tar nu över helt.

– Jag är uppriktigt ledsen över att Ola väljer att säga upp sig, men jag har respekt för hans beslut och jag är säker på att Lukas och övriga redaktionen kommer att fortsätta att göra många år av KP-succé – minst 120 till, säger publishern Åsa Rydgren till Bonnier Tidskrifters internnät.

Åtalad för ringa narkotikabrott

Ola Lindholm tog paus från chefredaktörskapet redan i samband med att han åtalades för ringa narkotikabrott efter ett besök på en fotbollsmatch på Råsunda den 10 april. Det urinprov han lämnade visade enligt Rättsmedicinalverkets analys att spår av ämnet bensoylekgonin. Ämnet är en så kallad metabolit till kokain som bildas i kroppen vid intag av kokain.

Ola Lindholm har hela tiden bestämt nekat till brott.

– Jag kan inte erkänna att jag tagit kokain, skrev han på sin blogg.