Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Verner, Valter

Studentfest spårade ur – slog polis

Publicerad 2016-09-11

Polis och ambulans fick rycka ut till en studentfest i Nässjö på lördagskvällen.

Tre festdeltagare fick föras till sjukhus med klämskador och en person träffades av en flaska i huvudet.

En kvinna greps dessutom misstänkt för att ha slagit en polis i ansiktet.

– Det kom in 300 och sedan var det fullt, men då var det 200 till som ville komma in, säger Bo Gunnarsson vid polisen i Jönköping.

Festen i Nässjö spårade ur efter att lokalen snabbt fyllts upp och folk tryckt på utanför. Enligt polisen tar lokalen 300 personer. Utanför stod ytterligare 200 som ville in.

– Några blev lite klämda vid entrén, det är en trappa ner till en källare, så ett par–tre stycken hamnade på sjukhus med mindre klämskador. Vi var där och lugnade ner känslorna, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköpings län.

Våld mot tjänsteman

Tre personer fördes till sjukhus med klämskador för kontroll, enligt polisen.

– Ett ärende är initialt rubricerat som grov misshandel. Det är någon som har slängt en flaska som tog i huvudet på någon som också är förd till sjukhus. Jag vet inget om skadeläget, säger Bo Gunnarsson.

Senare under natten greps även en ung kvinna misstänkt för våld mot tjänsteman. Hon misstänks för att ha slagit en polis i ansiktet. Efter förhör släpptes kvinnan på fri fot.

”Har hållit på hela kvällen”

Trycket utanför festlokalen ska ha varit som störst vid 21-tiden.

– Det har hållit på hela kvällen i olika turer. Första samtalet om att det var mycket folk kom in vid 19.30. Sedan eskalerade det och fler och fler kom dit.

Enligt Bo Gunnarsson var festen en insparksfest för studenter.

– Det är en vanlig festlokal med tillstånd och vakter, så det är inga konstigheter, men sedan har man ingen möjlighet att kontrollera hur mycket folk som kommer. Det här går via Facebook.

Följ ämnen i artikeln