Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Man hittad död - kvinna anhållen för mord

Publicerad 2013-11-06

Ambulanspersonalen hittade den döde mannen i 30-årsåldern i lägenheten och larmade polis.

När patrullen kom till bostaden hittade de en blodig kniv, enligt uppgift till Aftonbladet.

En kvinna i 20-årsåldern är anhållen, skäligen misstänkt för mord alternativt dråp.

Larmet kom till polisen strax före 06.30-tiden. Då hade ambulans redan tillkallats till niovåningshuset på Lidingö i fråga om ett sjukdomsfall. När ambulanspersonalen kom till lägenheten hittade de den döde mannen och polis tillkallades.

– Det finns tecken på yttre våld som gör att vi inlett förundersökning, säger Sven-Erik Olsson, presstalesman på Stockholmspolisen.

Kvinnan ska förhöras

I lägenheten fanns en kvinna som greps av polisen, hon är nu förd till Södermalms polisstation. Kvinnan är nu anhållen skäligen misstänkt för mord alternativt dråp, vilket är den lägre misstankegraden.

– En person är anhållen för mord. Omständigheterna kring själva händelsen är oklara. Det är allt jag kan säga i nuläget, säger Carl Mellberg, kammaråklagare.

Kvinnan har under dagen förhörts med ett så kallat 24:8-förhör i samband med delgivning av misstankarna. Ytterligare ett förhör är inplanerat under eftermiddagen.

Hittat kniv

Tidigare under förmiddagen hade polisen knapphändiga uppgifter om mannen och kvinnan.

– Jag vet inte vad de har för relation, säger Sven-Erik Olsson till Aftonbladet vid 09-tiden.

Vid 11-tiden bekräftar polisen att kvinnan bodde i huset.
Kvinnan är enligt uppgifter till Aftonbladet i 20-årsåldern och är skriven på samma adress som den döde mannen som är i 30-årsåldern. Och enligt källan är kvinnan misstänkt för att ha dödat mannen med en kniv. 

– Jag känner inte till det, det är mycket möjligt, men det är ingenting som jag har uppgift om. Den information vi har är det vi har gått ut med hittills, säger Sven Erik Olsson.

”Hörde inte ett jota”

Polisens tekniker undersöker just nu lägenheten och polisens utredare genomför dörrknackning i området.

Ingen av de grannar som Aftonbladet har varit i kontakt med har hört eller sett något ovanligt i huset under natten. Utan de möttes av polisen först i morse.

– Jag bor precis bredvid, och även om jag gick och lade mig sent och gick upp tidigt hörde jag inte ett jota, säger en av grannarna till Aftonbladet.

Aftonbladet har sökt kvinnans advokat.

Texten uppdateras