Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Signe, Signhild

Polis omringar byggnad i jakt på skytten

Publicerad 2014-06-05

På en presskonferens vid fyratiden, svensk tid, meddelade polisen i Moncton att 24-årige Justin Bourque setts av polisen vid flera tillfällen sedan skottlossningen.

– Men han har undkommit att gripas, säger Marlene Snowman, presstalesperson.

En timme senare stormades ett hus - utan resultat.

Det var vid halv åtta i går kväll, lokal tid, som polisen larmades efter att flera personer sett en kamouflageklädd och beväpnad man i ett bostadsområde i Moncton i nordöstra Kanada.

Ett flertal patruller ryckte ut och när de närmade sig mannen öppnade han eld mot poliserna.

Tre poliser döda

Fem poliser träffades av hans kulor, tre av dem skadades så svårt att deras liv inte gick att rädda.

En gigantisk polisinsats sattes igång och mannen, som identifierades som 24-årige Justin Bourque, ringades in till ett område i västra staden.

Men jakten drog ut på tiden.

16 timmar efter skottlossningen meddelade polisen vid en presskonferens att jakten fortgick, och att man ännu inte kunnat gripa den misstänkte 24-åringen.

– Det är en oerhört allvarlig situation, och den misstänkte är mycket, mycket, farlig.

Setts av polisen

På polisens presskonferens på torsdagsförmiddagen berättade polisens presstalesperson Marlene Snowman att man vid tre tillfällen sett den misstänkte, men inte lyckats gripa honom.

Så gott som hela Moncton stängdes ner, och skolor, affärer och myndigheter höll stängt. Polisen uppmanade de boende att hålla sig inomhus och låsa dörrarna. Den misstänkte uppgavs vara "beväpnad och farlig".

Vid halvfem tiden på eftermiddagen, svensk tid, omringade polisen ett hus i Moncton.

Tog sig in i byggnad

Enligt en reporter på plats för Global News så syntes minst fem prickskyttar, och ett stort antal hundar och tungt beväpnad polis.

Polisen uppmanade flera gånger alla i byggnaden, via megafon, att komma ut och sju personer kom ut, med händerna över huvudena.

Ännu vid klockan 20.00 hade polisen inte gått in i byggnaden, men ytterligare patruller anlände hela tiden till platsen.

Åtta minuter över åtta tog sig polisen in i den omringade byggnaden.

En kvart senare rapporterar medier på plats, kom de ut, men utan någon gärningsman.

Texten uppdateras.