Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Signe, Signhild

Två våldtagna av maskerad person – på samma dag

Publicerad 2014-06-23

Polisen efterlyser tips efter överfallsvåldtäkterna

Två unga kvinnor ska i lördags ha blivit våldtagna i Vetlanda.

Båda av en maskerad förövare.

Nu vädjar polisen om tips.

– Vi tror inte att det rör sig om samma gärningsman, säger presstalesman Tommy Thorngren.

Polisen fick vid 06.30-tiden i lördags morse kännedom om att en kvinna i 25-årsåldern ska ha blivit våldtagen i Apoteksparken i centrala Vetlanda. Kvinnan fördes till sjukhus för undersökning, brottsplatsen spärrades av och polisen gjorde vissa fynd. I förhör har kvinnan berättat att gärningspersonen var maskerad.

Blev indragen i bil

Senare samma kväll ska ytterligare en ung kvinna ha blivit utsatt för en våldtäkt.

Polisen fick kännedom om det först på söndagen, men brottet ska ha skett mellan 18.30 och 21.00 på lördagskvällen.

Kvinnan har uppgett att hon befann sig i närheten av Wasakiosken i Vetlanda och att hon blev indragen i en bil. Gärningsmannen ska sedan ha fört henne till en annan plats.

– Vi vet inte exakt var den platsen är belägen, säger Tommy Thorngren, presstalesman på polisen i Jönköpings län.

Gärningspersonen, som var maskerad, ska ha våldtagit kvinnan och sedan kört tillbaka henne till Kettilsgatan.

Vädjar om tips

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, har också hon blivit undersökt på sjukhus.

Ingen har gripits för våldtäkterna, men polisen tror att det rör sig om två olika förövare, bland annat eftersom tillvägagångssätten skiljer sig åt.

– Helt säker kan man inte vara så klart, men de detaljer och den information vi har gör att vi inte tror att det rör sig om samma gärningsman, säger Tommy Thorngren.

Polisen vädjar nu om tips från allmänheten.

Den som befunnit sig i eller vid Apoteksparken mellan klockan 05.00 och 07.00 på lördagsmorgonen eller i området runt Wasakiosken mellan 18.00 och 18.45 samt mellan 20.00 och 21.00 samma kväll uppmanas höra av sig till polisen på 114 14.

”Klart att det sticker ut”

– Även de som inte har sett något men som varit på platserna vid de här tidpunkterna skulle kunna vara intressanta för vår utredning. Hellre att man ringer oss en gång för mycket än en gång för lite, säger Tommy Thorngren.

Just överfallsvåldtäkter är inte särskilt vanliga.

– I de allra flesta fall finns det någon form av relation mellan offret och gärningsmannen. Det är klart att det sticker ut, säger Tommy Thorngren.

Han fortsätter:

– Jag tycker inte man ska behöva känna sig orolig eller så i Vetlanda, men det kan ju vara bra att veta att de här två anmälningarna kommit in.

Vilken typ av fynd som gjorts vill polisen inte berätta. Det finns i nuläget inget annat signalement på gärningspersonerna utöver att de varit maskerade.

ANNONS