Kinberg Batras mamma: "Lite orolig"

Publicerad 2014-11-13

Allt pekar mot att Anna Kinberg Batra blir Moderaternas nya ledare.

– Jag är lite orolig, säger hennes mamma Sarah Kinberg.

Allt fler distrikt, senast i förrgår Stockholm, nominerar Anna Kinberg Batra till att efterträda Fredrik Reinfeldt som moderatledare.

Mamma Sarah Kinberg bor i Gnesta och är andre vice ordförande i Folkpartiets förbundsstyrelse i Södermanland. Hon är inte odelat positiv till det som troligen väntar dottern.

"Tänker att det blir jobbigt"

– Jag tycker det naturligtvis är väldigt roligt och jag är väldigt stolt över henne, samtidigt är jag lite orolig inför att hon kan få ett så här stort uppdrag, säger hon till Södermanlands Nyheter.

Till Aftonbladet förtydligar Sarah Kinberg:

– Som mamma känner man ju oro för sin dotter. Det är ju alltid så att om man sticker ut hakan är man ju ute med hakan helt enkelt. Man tänker att det blir jobbigt. Man tänker på familjen och så. Men jag hoppas det inte blir så jobbigt.

Sarah Kinberg tar upp att det som talat emot Anna Kinberg Batras nominering är att hon i landet uppfattats som en storstadspolitiker.

"Trampade i klaveret"

Uppfattningen spridde sig sedan hon uttalat sig om att lantisar inte är lika smarta som stockholmare i TV.

– Vi kallar det 98-krisen i familjen, säger mamman till Södermanlands Nyheter, och uppger att dottern insåg att hon "trampat i klaveret".

Tror du att hon kommer bli nya M-ledaren?

– Det har jag ingen aning om. De har ju valprocessen som pågår, och det får de fortsätta med.

Vill hon?

– Det får du fråga henne om.

Om att dottern är moderat och hon själv folkpartist säger Sarah Kinberg till Aftonbladet:

– Det är olika åsiktsskillnader man har och det handlar främst om olika skillnader i partiprogrammen. Men vi är ju borgerliga båda två.

ANNONS