Stockholm nominerar Anna Kinberg Batra

Publicerad 2014-11-11

Stockholm nominerar Anna Kinberg Batra till ny partiordförande för Moderaterna.

– Vi har haft en diskussion under kvällen och vi är helt överens, säger Catharina Elmsäter-Svärd, förbundsordförande i Stockholms län.

Även Jönköping nominerar Batra till ny M-ledare.

Anna Kinberg Batra.

I går nominerades hon i Skåne och i Dalarna. I dag var det det tunga partidistriktet Stockholms tur att föra fram Anna Kinberg Batra som kandidat till ny M-ledare.

– Stockholms stad och Stockholms län har gemensamt beslutat att nominera Anna Kinberg Batra som vår kandidat som partiordförande, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Kan du motivera beslutet?

– Vi har haft en diskussion under kvällen. Vi är helt överens om att hon ska vara vår kandidat till partiledarposten.

Hon har nominerats i över hälften av distrikten. Blir hon ny partiledare för Moderaterna?

– Ja vi hoppas ju det eftersom vi nominerat henne. Och det ser ju bra ut.

"Kommer bli en enkel process"

I går hade 12 av 24 länsförbund meddelat att de stödjer Kinberg Batra. Ulf Berg, ordförande i Dalarna, sa då att frågan är avgjord om även Stockholm stödjer henne.

I dag är han i princip övertygad om att hon blir nästa M-ledare.

– Det ska till något helt oväntat om det inte blir så, att hon tackar nej till exempel. Det här kommer bli en enkel process. Sedan ska man ha klart för sig att det inte kommer bli helt enkelt att ta över efter Fredrik Reinfeldt. Men jag tror att hon är en av dem som klarar av det, säger han.

Jönköping nominerar tre namn

Under tisdagskvällen lämnade även Jönköpingsmoderaterna besked. Distriktet väljer att nominera tre personer, Catharina Elmsäter-Svärd, Anna Kinberg Batra och Christofer Fjellner.

– De gångna åtta åren har vi sett hur Fredrik och Anders jobbat som ett par. Vi tycker det är viktigt att man har ett lag med sig. Anna Kinberg Batra har gjort ett fantastiskt jobb som ekonomisk-politisk talesperson, därför tycker vi att hon är ett bra val både som partiledare och som framtida finansminister, säger länsförbundsordförande Ing-Marie Hansen Paulsson.

Aftonbladet har sökt Anna Kinberg Batra för en kommentar. Hon hänvisar, via sin pressekreterare, till uttalandet förra torsdagen:

— Jag känner mig hedrad av att känna starkt stöd från olika delar av landet, men samtidigt är jag ödmjuk inför att vi är mitt uppe i en process där valberedningen måste få säga sitt.

ANNONS