Sjuke Apple-guruns brev till kollegorna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-15

Steve Jobs: Mina hälsoproblem är mer komplicerade än jag trott.

Steven P. Jobs, Apples grundare och verkställande direktör har meddelat att han tvingas långtidssjukskriva sig.

I förra veckan meddelade han att han genomgick behandling för hormonproblem men nu tycks sjukdomen ha blivit värre och Steven Jobs har sjukskrivit sig till slutet på juni.

Nedan följer det brev han skrivit till sina anställda.

Kära kollegor,

Jag är säker på att ni alla har läst mitt brev från i förra veckan där jag delade med mig av något mycket personligt. Olyckligtvis, har nyfikenheten runt min hälsa fortsatt att vara en distraktion inte bara för min familj utan även för alla andra inom Apple. Dessutom har jag den senaste veckan fått reda på att mina hälsoproblem är mer komplicerade än jag först trodde.

För att undvika fokus på min hälsa och tillåta alla inom Apple att koncentrera sig på att leverera utomordentliga produkter har jag beslutat att sjukskriva mig till i slutet av juni.

Jag har bett Tim Cook att ta hand om Apple's dagliga verksamhet och jag vet att han och resten av ledningen kommer att göra ett utmärkt jobb. Som verkställande direktör kommer jag fortfarande att vara delaktig i de strategiska besluten. Hela ledningen står bakom det här beslutet.

Jag ser fram emot att åter träffa er i sommar.

Steve