Finansman anhållen för dubbelmordet

Publicerad 2015-06-08

Finansmannen greps i en gryningsräd på måndagen.

Nu sitter han anhållen misstänkt för att ha dödat ett par i 70-årsåldern och tänt eld på deras villa.

Enligt uppgifter hittade polisen fram till 51-åringen genom tomma flaskor med tändvätska – som bara såldes i en särskild affär i Jönköping.

Paret i 70-årsåldern hittades döda i sin brandskadade villa i Norrahammar den 28 maj.

Några dagar senare gick polisen ut med att paret mördats. Enligt uppgift till Aftonbladet framstod det som uppenbart att paret bragts om livet för den personal som rörde sig i den utbrända flerplansvillan.

– Bägge är åsamkade döden med våld, det innebär att det är ett dubbelmord det handlar om, sa Johan Frisk, chef för grova brottsgruppen i Jönköping.

Aktiv i finansbranschen

På måndagsmorgonen greps en 51-årig man som bor i ett samhälle i Jönköpings kommun misstänkt för dubbelmord och mordbrand. I samband med gripandet, som uppges ha gått lugnt till, utförde polisen en husrannsakan hos mannen som anhölls senare under dagen på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

Mannen är en familjefar och inte tidigare straffad för något grövre brott.

Den utpekade mannen är knuten till ett företag i finansbranschen som har flera kontor runt om i landet. Han beskrivs som tämligen känd i Jönköpingsregionen. Flera personer i mannens närhet som Aftonbladet varit i kontakt med förvånas över gripandet.

”Känns surrealistiskt”

En kollega som arbetar i en annan stad säger till Aftonbladet:

– Jag är jättechockad. Bara att ta anklagelserna i min mun är så främmande. Man kan inte uttala det utan att må illa, säger kollegan.

Han uppger att han inte träffat 51-åringen på flera veckor men säger att de två talat i telefon.

– Det var tjat om livet och barnen och andra aktiviteter. Samma gamla vanliga. Det här känns surrealistiskt.

Han känner inte till att polisen skulle ha utfört någon husrannsakan i 51-åringens kontor.

– Men förr eller senare så hör de väl av sig för att göra det också, säger kollegan.

”Är ingen mördare”

Mannens bror är upprörd:

– Min bror är ingen mördare, säger han.

Samtidigt uppges det finnas en koppling mellan 51-åringen och brottsplatsen samt det mördade paret. Enligt SVT, som hänvisar till poliskällor, ska det ha hittats flaskor med tändvätska i den utbrunna villan. Flaskorna ska ha varit av ett speciellt märke som bara säljs i en viss affär i Jönköping. Och när polisen granskade övervakningsfilmerna från butiken upptäckte man att det var 51-åringen som köpt dem, enligt SVT.

Hur 51-åringen ställer sig till anklagelserna är oklart. Aftonbladet har inte lyckats nå mannens försvarare Mats Erfors för en kommentar.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln