Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Syriska rebeller fördömer terrorattacken

Publicerad 2015-11-17

Syriska rebellgrupper fördömer terrorattacken i Paris.

På sociala medier uttrycker de sin solidaritet med de franska folket.

IS attacker är emot ”lagar och mänskliga värden”, skriver de.

Flera syriska rebellgrupper fördömde på lördagen Islamiska statens terrorattacker i Paris, skriver AFP.

På sociala medier finns en bild där de håller i ”peace for Paris”-symbolen i ena handen och tända ljus i den andra. Bilden har publicerats tillsammans med texten om att IS attacker är emot ”lagar och mänskliga värden”.

– Vi hörde i dag, med stor chock och fördömande, om terroristattackerna mot den civila staden Paris, skriver de i ett gemensamt uttalande, enligt AFP.

I uttalandet så lovade de att fortsätta ”bekämpa terrorismen” och uppmanade de internationella samfundet att ta itu med grundorsaken till terrorism.

– Den här terrorismen skiljer sig inte från terrorismen som syrierna lidit av varje dag de senaste fem åren, skriver grupperna.

”Vi tänker på er”

Invånarna i Douma, en rebellstad öster om Damaskus, som ofta bombas av den syriska regimen, skrev ett öppet brev till det franska folket.

– Först det första, innan allt annat, så tänker vi på alla franska familjer som förlorade sina kära, står det i brevet.

Även andra syrier världen över har uttryckt sin solidaritet med det franska folket på sociala medier. Aktivister från nordvästra provinsen Idblib och från den IS ockuperade staden ar-Raqqa i norra Syrien har publicerat en fransk flagga över sina profilbilder.

Mer än 250 000 människor har dödats i syrienkonflikten sedan Mars 2011.