Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Cancersjuka Rebecca får "jorden runt-resa" på Facebook

Uppdaterad 2015-09-18 | Publicerad 2015-09-17

Kan inte resa längre – då reser de åt henne

Rebecca Prechtel och hennes man har alltid älskat att resa – tills för en månad sedan då hon drabbades av en hjärntumör. Nu åker vänner jorden runt – i hennes ställe.

För en månad sedan när Rebecca Prechtel var ute och gick tillsammans med maken Scott och deras hund tappade hon känseln i hela sin vänstra sida.

– Jag var yr i huvudet, jag trodde jag fått en stroke, säger hon till KGUN9.

Läkarna upptäckte då en tumör stor som ett ägg i Rebeccas hjärna. Hon diagnostiserades med den värsta formen av hjärntumör och läkarna sa att hon har 14-18 månader kvar att leva.

Tar med sig en pappdocka

Normalt gick hon någon mil om dagen – nu blev det jobbigt att gå till köket. Drömmarna om att fortsätta resa jorden runt gick i kras. Då bestämde sig några vänner till familjen att starta en Facebooksida och försöka ta Rebecca runt jordklotet ändå.

Erin Feichtner startade "Flat Rebecca" och uppmanade alla vänner att ta med sig ett foto eller en pappdocka av Rebecca på sina resor i världen.

– Jag tänkte att det skulle vara en rolig idé bland vänner men gruppen har delats en massa gånger, säger hon till KGUN9.

"Njuta så mycket jag kan"

Människor har tagit med sig Rebecca till Island, Turkiet och Ecuador, bland många andra platser i världen.

Rebecca är glad över sidan och all kärlek hon får ta emot. Hon tror inte på något mirakel utan vet att hennes sjukdom är obotlig.

– Det enda jag kan hoppas på är att jag kan njuta så mycket jag kan av tiden jag har kvar.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln