Berlusconi i ny sexskandal

Publicerad 2011-09-17

Flögs prostituerade till Silvio Berlusconis fester med regeringsplan?

Oppositionen i Italien kräver nu att frågan utreds.

Berlusconi är i blåsväder i vanlig ordning.

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi har hamnat i blåsväder – igen.

Utreds för sexbrott

I torsdags åtalades åtta personer för att ha försett honom med prostituerade. Som bevisning finns bland annat bandade telefonsamtal och italienska tidningar har de senaste dagarna fyllts med nyheter om vad som ska ha sagts på banden, enligt nyhetsbyrån AP.

Men den skandalomsusade premiärministern utreds också själv, misstänkt för maktmissbruk och för att ha köpt sex en minderårig marockansk flicka.

Kräver utredning

Under lördagen krävde oppositionens ledare att en utredning tillsätts för att ta reda på om unga eskortflickor flugits in till Berlusconis privata fester med regeringsflygplan, skriver AP.

Det finns också en växande oro om premiärministern, som ska ha skrutit om att han under en kväll "bara" haft åtta kvinnor, verkligen kan koncentrera sig på att rädda landet från en ekonomisk katastrof.

Berlusconi har förnekat att han någonsin betalat för sex men har uppgett att han är svag för unga, vackra kvinnor.

Fick pengar

En av de personer som nu åtalats för att ha försett premiärministern med prostituerade, affärsmannen Gianpaolo Tarantini, ska också ha fått hundratusentals dollar från honom. Men Berlusconi själv menar att han har gett Tarantini och hans medåtalade fru pengarna eftersom han är en generös man som vill hjälpa "en familj i nöd", skriver AP.

Att prostituera sig eller att köpa sex är inte ett brott i Italien, däremot är det olagligt att tillhandahålla prostituerade.