Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Elva anhållna efter skottlossningen – misstänkta för mord

Uppdaterad 2011-06-30 | Publicerad 2011-06-29

Tre män skadades allvarligt i skottlossningen i Norrköping.

Nu har 11 personer gripits misstänkta för försök till mord.

– Mycket talar för att det är en uppgörelse mellan kriminella grupperingar, säger Mikael Skoog vid polisen.

Under tisdagskvällen vid 20.15-tiden blev två personer skottskadade och en person knivskuren allvarligt i centrala Norrköping. Ett gäng hade samlats på restaurang Deli Bar & Kök på Gamla Rådstugugatan. Plötsligt dök ett annat gäng upp – och skottlossning utbröt.

Polisen gjorde under tisdagskvällen och natten flera tillslag och 8 personer har gripits misstänkta för försökt till mord, alternativ medhjälp till försök till mord.

Gänguppgörelse

– Det uppkom även misstankar mot de tre skadade männen, som efter förhör även har anhållits, säger Mikael Skoog, presstalesman vid polisen i Norrköping.

Totalt är 11 personer nu anhållna av åklagaren. Alla är kända av polisen sedan tidigare och nu misstänker man att skottlossningen är gängrelaterad.

– Mycket talar för att det är en uppgörelse mellan två eller flera kriminella grupperingar, säger Mikael Skoog.

Ett vittne har tidigare berättat för Aftonbladet att en av de skadade männen hade en tröja med tryck från mc-gänget Outlaws på sig, samt bar en skottsäker väst.

Söker vittnen

Under måndagsnatten inträffade även en skottlossning i Herstabergs marina i Norrköping.

– Det är något som vi även kollar på om det kan finnas några kopplingar, men det är för tidigt att säga något om nu, säger Skoog.

Flera viktiga bevis i fallet har säkrast enligt polisen, som dock inte vill säga vad det rör sig om.

Under onsdagen har flera vittnen förhörts och polisen vill gärna komma i kontakt med fler personer som gjort iakttagelser av händelsen.

– Vi behöver så mycket information vi kan få in, säger Mikael Skoog.

Den 31-årige man som skottskadades har nu skrivits ut från sjukhuset med lindringa skador. De två andra skadade männen, 35 år samt 25-30 år, är båda allvarligt skadade, men tillståndet är stabilt.