Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ursula, Yrsa

Nattliga flyganfall i Libanon: "Beirut i lågor"

Uppdaterad 09.11 | Publicerad 08.05

Rök stiger efter en israelisk flygattack mot den libanesiska huvudstaden Beiruts södra förorter på söndagen.

Israel fortsätter att angripa mål i Libanon, som enligt Israels militär kan kopplas till den Iranstödda shiamilisen Hizbollahs ekonomi.

De senaste timmarna har attacker mot ett dussintal platser genomförts, enligt Israels militär.

”Attackerna genomfördes i områdena runt Beirut, i södra Libanon och djupt inne i på libanesiskt territorium”, heter det i ett inlägg på X.

Angreppen inleddes redan under söndagen och har bland annat riktats mot bolaget al-Qard al-Hassan, som beskrivs som Hizbollas finansiella gren.

Utrikesminister Israel Katz skriver på X att ”Beirut står i lågor”.

”Enorma bränder syntes över Beirut sedan 15 byggnader träffats efter varningar till de boende om att evakuera. Hizbollah får betala och kommer att fortsätta betala ett högt pris för sina attacker på norra Israel. Vi kommer fortsätta att angripa Irans allierade till dess att de kollapsar”, skriver Katz.

Parallellt rapporteras flyglarm ha hörts i norra Israel. Ett 25-tal raketer har avfyrats från Libanon, mot israelisk mark, skriver tidningen Haaretz med hänvisning till försvarskällor.

Flera av raketerna ska ha skjutits ner och andra slog ner på öppna platser. Inga skador eller dödsfall har rapporterats.