Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Japan sätter upp fler stängsel mot Fuji-foton

TT-AFP

Publicerad 2024-06-06

Fuji-berget ses genom ett hål på en svart skärm installerad i ett försök att hindra turister från att ta bilder av japans högsta berg mittemot en närbutik i staden Fujikawaguchiko. Arkivbild.

Japanska myndigheter fortsätter sin kamp mot de bångstyriga turisterna som irriterar lokalbor, i sin jakt på den perfekta bilden på berget Fuji. Nu ska ett högt metallstängsel på ytterligare en plats byggas för att stoppa turisterna.

Invånarna i staden Fuji klagat på att främst utländska besökare beger sig ut mitt på vägen på en bro i jakt på den perfekta bilden.

Människor har ställt sig mellan två körfält på en bro och poserat för att ta foton eller videor med berget i bakgrunden, enligt turisttjänstemannen Haruhito Yoshizaki, vid Fuji City.

Som avskräckning har myndigheterna redan satt upp låga metallställningar och skyltar som uppmanar folk att hålla sig borta. Åtgärderna har inte fått önskad effekt.

Nu planerar myndigheterna att sätta upp ett 1,8 meter högt metallstängsel runt området i slutet av juni.

Lokalbefolkningen ”välkomnar besökare så länge som grundläggande regler följs”, sade Yoshizaki och menade att åtgärden är avsedd att minska ”lokalbefolkningens frustration”.

Under förra månaden uppfördes en stor svart skärm i en närliggande stad för att blockera den Instagram-kända utsikten över Japans högsta berg Fuji för turister.